Lydia Drace Interview!

HELLO, LYDIA DRACE! WELCOME TO THE BLOG!

HERE IS THE INTERVIEW…

 

 

1. When did you know that you wanted to be a writer? Was there a single moment of clarity or did the knowledge just creep up on you?

Answer: I have been writing since I was a kid, especially in my teenage years when I subjected anyone and everyone within a 10 ft. radius to my poetry and short stories. Did I always know without a doubt that I wanted to be a writer? Unfortunately,the answer is ‘no.’ I went through quite a few career changes. When I was six I wanted to be the drummer for Motley Crue, then when I was eleven I wanted to be Elvira, Mistress of the Dark. When those dreams didn’t pan out I got married and had kids and subsequently stopped writing due to lack of time. Slowly, as my kids got older and I became certain they wouldn’t set the house on fire if left unsupervised for five minutes, I got back in to writing.

2. Tell us about your writing schedule. Do you write everyday? At the weekends? Or like me – whenever you get the chance?

Answer: I write whenever I get the chance. Some days I have  more time than others.

3. What inspires you?

Creativity and my own escape from reality inspires me to write. My kids inspire me to make something out of my work. I’ve been through a nasty divorce and my share of disappointment and my boys definitely keep me going. Without them I wouldn’t be pushing my writing career so hard so I can do more than just make ends meet (which I’m still working on). I’m hoping that someday my work as an author will allow me to provide a better life for them.

4. Where did you get the idea for your latest novel – how was it born?

Answer: Honestly, it just hit me out of the blue. I had been working a very mundane, yet quiet job packing medical supplies in a factory and my thoughts tend to be chaotic when it’s quiet. The basis for The Morningstar Diaries just hit me and it really became a fantasy world within my own head to keep me occupied at work. The more I though about it over the next week the more I wanted to turn it into a really epic book series, so that’s what I did.

5. If you could choose any book in the world to have written which one would it be and why?

Answer: That’s tough. I would say The Vampire Chronicles by Anne Rice just because she changed the way the classic vampire was portrayed. Almost like she reinvented the vampire wheel.

6. If you could be any character from a book who would it be and why?

Answer: Mina Harker from Bram Stoker’s ‘Dracula’ just because she’s a character I have always related to.

7. What advice would you give to other writers out there who are thinking of self publishing their work?

Answer: Edit, edit, edit! Be patient and expect to work hard. Self-published authors have to do 10 times as much as traditionally published authors. We don’t have teams of editors, marketers, or agents at our disposal. We have to do everything ourselves and it takes a lot of guts and effort. Also, don’t give up and take constructive feedback graciously.

8. Who is, or are, your favourite author(s)?

Answer: I have always loved Edgar Allan Poe. ‘Annabelle Lee’ has been my favorite poem since I can remember. I love Poppy Z. Brite, Piers Anthony, H.P Lovecraft, and I really like the stories of Anne Rice but her long descriptions wreck havoc on my ADD. I can usually read a full novel in a day or two but it takes me weeks to get through one of her books. Those are just a few of my favorites.

9. Do you write for a specific genre or do you like to dabble in several?

Answer: I read quite a few different genres but I only write fanatasy/fiction/horror.

10. Okay some quick fire questions. Don’t think to hard just answer.

Super Villain or Super Hero?

I don’t know about this one. That’s a really tough decision. I tend to love super villains. They never win but they sure look bad ass while they’re losing.

Ice-cream or chocolate?

Chocolate, it’s more versatile.

Damsel or Dominatrix?

Dominatrix. I’ve never been one for shrinking violets.

Underwear or commando?

Depends on if I catch up on laundry day. Toward the weekend it’s normally commando cause I start running out of clean undies.

Beach or the Alps?

Definitely Alps. I sunburn very easily so the beach is a dangerous place for me in the daytime.

Edward Cullen or Lestat?

Lestat.

Keep the One Ring or throw it in MountDoom?

We must keep the preciouses!! We wants it! We needs it! Must have the precious.

Audio or Paperback?

Paperback. I can’t imagine scenery when someone talks to me.

Horror or Romance?

Horror. Just because all of the romance books are becoming redundant.

FACEBOOK PAGE:

https://www.facebook.com/LydiaDrace

AMAZON LINKS:

http://www.amazon.com/Lydia-Drace/e/B005HIUT8S/ref=sr_ntt_srch_lnk_1?qid=1380541148&sr=1-1

http://www.amazon.co.uk/Lydia-Drace/e/B005HIUT8S/ref=sr_ntt_srch_lnk_1?qid=1380541187&sr=8-1

About amoscassidy

Hello, we're Amos Cassidy, a pair of budding writers with imaginations that won't quit and a bunch of stories waiting to be told. So we write, one tale at a time. Come peek into our heads, yeah, its a little cluttered but by no means boring. We hope you enjoy your visit. Amos Cassidy

Posted on October 7, 2013, in NEWS and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: